Συμβουλές γονιμότητας
Η αντιμετώπιση δυσκολιών στη φυσική σύλληψη είναι ένα κοινό πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια. Πριν αναζητήσετε συμβουλή ειδικού, υπάρχουν ορισμένες απλές συμβουλές τις οποίες μπορείτε μα δοκιμάσετε από την άνεση του σπιτιού σας, ώστε να βεβαιωθείτε πως οι προσπάθειές σας έχουν τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα:
Οι ενεργές προσπάθειες είναι προαπαιτούμενο εάν προσπαθείτε να ξεκινήσετε την οικογένειά σας, αλλά το παράθυρο γονιμοποίησης και σύλληψης είναι στενότερο από όσο νομίζετε. Ο προγραμματισμός της συνουσίας ώστε αυτή να εμπίπτει εντός των «γόνιμων ημερών» θα βελτιώσει σημαντικά τις πιθανότητές σας.
Το χρόνιο άγχος, στρες και κατάθλιψη έχουν συσχετιστεί με την υπογονιμότητα εδώ και πολλά χρόνια. Τεχνικές αναπνοής, μυϊκής χαλάρωσης, ασκήσεις γιόγκα και διαλογισμός είναι μόνο λίγες από τις αμέτρητες τεχνικές και επιλογές για να χαλαρώνετε στο σπίτι. Όλοι μας αντιμετωπίζουμε το άγχος με διαφορετικό τρόπο. Βρείτε τις επιλογές που σας ταιριάζουν καλύτερα και εφαρμόστε τις ενεργά, είναι πολύ πιθανό πως θα βελτιώσουν τόσο τη γονιμότητα όσο και όλες τις άλλες πτυχές της υγείας σας.
Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια υγιής και ισορροπημένη διατροφή που παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι το κλειδί για τη διατήρηση των φυσιολογικών σωματικών λειτουργιών. Η αναπαραγωγή είναι μια «πολυτέλεια» για το ανθρώπινο σώμα, δηλαδή αποτελεί δευτερεύουσα προτεραιότητα δίπλα σε άλλες, πιο ζωτικής σημασίας λειτουργίες. Οπότε, μια πτωχή δίαιτα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητά σας. Επαρκής πρόσληψη φυλλικού οξέος, σιδήρου, πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών συστατικών σε συνδυασμό με επαρκή πρόσληψη θερμίδων είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε και να βελτιώσετε την αναπαραγωγική σας λειτουργία. Ωστόσο, αξίζει να θυμάστε πως η υπερκατανάλωση θερμίδων και η παχυσαρκία έχουν επίσης συσχετιστεί με ενδοκρινική δυσλειτουργία και υπογονιμότητα, οπότε η διατήρηση του σωματικού βάρους εντός του φυσιολογικού εύρους του Δείκτη Μάζας Σώματος (18,5 – 25) σίγουρα βοηθάει.
Οι κακές συνήθειες δύσκολα διακόπτονται, αλλά εάν διακοπούν, τότε μπορεί σε αντάλλαγμα να βελτιώσουν το δυναμικό γονιμότητάς σας αλλά και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας σας. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα έχουν συσχετιστεί με την υπογονιμότητα, επίπτωση που είναι πιο έντονη στους άνδρες, αλλά υπάρχει και στις γυναίκες. Μείωση ή ιδανικά πλήρης διακοπή αυτών των συνηθειών μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τις πιθανότητές σας για φυσική σύλληψη.
Ορισμένες συχνές ενδοκρινικές και μεταβολικές παθήσεις, όπως ο διαβήτης και πολλές θυρεοειδοπάθειες συσχετίζονται με την εμφάνιση υπογονιμότητας εάν δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς. Βεβαιώστε επαρκή φαρμακευτικό έλεγχο αυτών των παθήσεων με τον θεράποντα ιατρό σας πριν συνεχίσετε τις προσπάθειές σας για φυσική σύλληψη.
Αυτές οι απλές συμβουλές μπορεί να σας δώσουν τη μικρή ώθηση που χρειάζεστε για να πετύχετε στις προσπάθειές σας για σύλληψη. Ωστόσο, εάν οι δυσκολίες συνεχιστούν παρά τις τροποποιήσεις που έχετε κάνει στον τρόπο ζωής σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό γονιμότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας (σύνδεση στην επικοινωνία) και επωφεληθείτε από τη δωρεάν 15-λεπτη συμβουλευτική συνεδρία με Ειδικούς της EmbryoClinic σήμερα!