Ειδίκευση Χειρουργική Μαστού
Διοίκηση Υγειονομικών Επιχειρήσεων
Τίτλοι MD(Hons), PhD, FEBS, PgD
Τομείς Ειδημοσύνης
  • Χειρουργική Μαστού
  • Γενική Χειρουργική
  • Υπέρηχος Μαστού
  • Μαστός & Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή
  • Μαστός & Θηλασμός
Γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά
Φύλο Γυναίκα

Dr. Κανελίνα Μπίμπα

Χειρουργός Μαστού
Διευθύνουσα Σύμβουλος EmbryoClinic

Η Δρ. Κανελίνα Μπίμπα εξειδικεύεται στη Χειρουργική και Υγεία του μαστού, με ιδιαίτερη, πολυετή εμπειρία στον προσυμπτωματικό έλεγχο, την παρακολούθηση και τη συμβουλευτική ασθενών του στα πλαίσια της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Είναι Ειδική Χειρουργός Μαστού με εμπειρία στην αντιμετώπιση καλοήθων και κακοήθων παθήσεων και συνεργάζεται με την Κλινική «Άγιος Λουκάς» στο τμήμα της Χειρουργικής Μαστού.

Η Δρ. Μπίμπα διατηρεί Breast Clinicστην Καλαμαριά και διατελεί Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής “EmbryoClinic”.

Η Δρ. Μπίμπα ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα» το 1998. Έλαβε τον τίτλο Ειδικότητάς της στη Γενική Χειρουργική από το ΓΠΝΘ Ιπποκράτειο το 2005. Το 2007 έλαβε τον τίτλο της «Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών» από το Αρεταίειο Νοσοκομείο για το ερευνητικό και κλινικό της έργο στον τομέα της Χειρουργικής.

Η Δρ. Μπίμπα έλαβε το 2014 πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πιστοποίησης Δεξιότητας στη Χειρουργική Μαστού (FEBS) και είναι μέλος πολλών διεθνών Ιατρικών και Επιστημονικών Οργανισμών σχετικών με τη Χειρουργική του Μαστού, όπως η Διεθνής Εταιρία Χειρουργών (ISS) και η Ευρωπαϊκή Εταιρία Παθήσεων του μαστού (EUSOMA).

Πέρα από την εξειδίκευσή της στη Χειρουργική, η Δρ. Μπίμπα έχει εξειδικευτεί και στη διοίκηση και διαχείριση μονάδων Υγείας με διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στην Αγγλία, από όπου έλαβε και αντίστοιχο δίπλωμα το 2018.

Η Δρ. Μπίμπα έχει έντονο και ενεργό ερευνητικό έργο, με σκοπό τη συνεισφορά στην πρόοδο της ιατρικής Επιστήμης. Έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε πολλά επιστημονικά άρθρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενώ έχει προσκληθεί πολλές φορές από Διεθνή Ιατρικά Περιοδικά ως επιστημονική σύμβουλος και κριτής για την αξιολόγηση μελετών από άλλους συναδέλφους της ανά τον κόσμο.